SCURT ISTORIC & DESPRE NOI

POVESTEA NOASTRĂ

 • MOTTO:

  „ A gândi este înțelept; a planifica este și mai înțelept; dar a face bine este cel mai bun lucru dintre toate acestea toate” (proverb chinezesc).

  Grădinița cu Program Prelungit  nr. 53 Oradea este amplasată în cartierul Rogerius în imediata apropiere a Școlii Generale Nr.16, strada Călugăreni nr.4/A, într-o clădire cu spații amenajate special pentru a oferi copiilor condiții deosebite.

  În prezent, unitatea are personalitate juridică, având trei structuri (GPN Nr.14, GPP Nr. 19, GPP Nr. 20) funcționează în baza Autorizaţiei sanitare de funcţionare Nr.   234  /  26.11.2020  fiind avizată la zi.

  Programul de funcţionare al unității este între orele 06.00-18.00 conform Regulamentului Intern și a Regulamentului -cadru  de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar

  Unitatea de învațămant s-a deschis administrativ în 1974 la 15 decembrie, urmând ca la 1 ianuarie 1975 să funcționeze cu 8 grupe de copii, având ca plan de școlarizare 240 de copii, urmând ca la 1 septembrie 1975 să funcționeze la capacitate maximă având ca plan de școlarizare de 360 de copii, cu 25 cadre didactice sub îndrumarea doamnei dir. Borz Voichiţa.

   Clădirea este compusă din P+1, proprietate a Statului Român patronată de Primăria Oradea;

  În perioada 1990-1998, unitatea a fost coordonată de doamna director Frater Maria, iar în perioada 1998-2020 este a fost condusă de către doamna  director prof.  Beleiu Aurica.

  În anul 2005, 2 sali de grupă au fost repartizate Creșei nr.7 Oradea.

  Începând cu data de 01.09.2014, G.P.P. Nr. 53 Oradea a preluat prin absorbție de la Școala Gimnazială Juhas Gyula din Municipiul Oradea, ca structuri :

  • GPN NR.14 Oradea, str.Ion Bogdan, nr.20
  • GPN NR.15 Oradea, str.Matei Corvin nr.231
  • GPP NR.19 Oradea, str.Apelor nr.5

  Lucrările de reabilitare de la Grădiniţa cu Program Prelungit  nr. 53  au fost finalizate în 2019, concret la grădiniţă au fost executate lucrări de izolare termică şi refacere faţade, s-au înlocuit gheburile şi burlanele, s-a realizat refacerea împrejmuirii, refacerea canalizării pluviale, reabilitarea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice precum şi amenajarea și modernizarea blocului alimentar și  a magaziei, conform cerinţelor în vigoare şi a cabinetului medical cu spijinul Primăriei Municipiului Oradea.

  Extinderea clădirii a fost astfel gândită încât în primul rând să aducă beneficii funcţionale prin adăugarea spaţiilor necesare celor insuficiente sau inexistente, iar cele două corpuri (vechi şi nou) să funcţioneze ca un întreg.

  De la 1 septembrie 2020 a fost numită în funcția de director  prof. Șulea Otilia Andrada.

  Cele 20 de grupe, 15 grupe  cu program prelungit și 5 grupe  cu program normal predare în limba română și limba maghiară, funcționează cu 420 de copii, în săli dotate cu mobilier destinat învățământului preșcolar.

  Din anul școlar 2021-2022, singura grupă de la structura grădiniței GPN r. 15, a fost comasată cu grupa de la structura GPP Nr.19, ambele grupe fiind secția maghiară, ca urmare clădirea a fost predată Direcției Patrimoiniu Imobiliar Oradea.

  În prezent continuă lucrări de amenajare și dotare a spațiului destinat pentru lenjerie, dotarea cu veselă, tacâmuri, mașini de spălat și uscat rufe, saltele pentru paturile copiilor în spațiul nou construit, dotarea sălilor de clasă cu mijloace tehnice, audio-vizuale pentru eficientizarea activităților instructiv-educative și nu în ultimul rând îmbunătățirea spațiului de joacă din curtea grădiniței.

  În anul școlar 2021-2022, în urma reorganizării rețelei școlare din Municipiul Oradea, prin Ordinul de Ministru  nr. 5088 din 26.08.2021, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 53 a preluat  structura Grădinița cu Program Prelungit Nr. 20, strada Posada nr.3. Structura preluată are un număr de 7 grupe, 180 de preșcolari, funcționează într-o clădire cu săli dotate cu mobilier destinat învățământului preșcolar și o sală de sport în incinta clădirii, astfel  în prezent la nivelul Grădiniței cu Program Prelungit nr 53  funcționează 27 de grupe, respectiv 621 de preșcolari, P.N și P.P., 3 dintre aceste grupe fiind cu predare în limba maghiară.

 • NOI FACILITĂȚI DESCHISE

  Modernizarea grădiniței…

 • OAMENI MICI

  Diverse activăți programate…

 • 20 DE PROFESORI REGULARI

  Personal calificat si cu experiența…

0
COPILAȘI
0
PROFESORI
0
ACTIVITĂȚI PROPUSE
0
PĂRINȚI FERICIȚI

Partenerii noștri

Hai să vorbim

Trimite sugestiile tale cu ajutorului formularului de contact și vom răspunde în cel mai scurt timp.